Varför välja KGA? – Snabbfakta och fördelar

Konkurrenskraftiga priser

Vi på KGA vet att kostnaderna för distribution och lager är avgörande för möjligheten att skapa lönsamhet för handel med öl, vin och sprit. Genom kontinuerlig uppföljning av volymer och flöden och genom att ha rätt man på rätt plats lyckas vi hålla konkurrenskraftiga priser för såväl lagerhållning som transport och distribution.

Optimalt geografiskt läge

KGA:s lager och distributionscentral ligger i Örebro, i centrum av det ortstäta Sverige. Vi når överallt och distribuerar över hela landet, från Ystad till Haparanda.

Kritisk massa

Ingen leverans är för liten. Vi är tillräckligt stora för att fylla våra lastbilar, vilket håller nere kostnaderna.

Integritet och transparens

KGA behandlar alla uppdragsgivare lika. Vi ägs av Galatea Spirits AB men är ett helt fristående och självständigt bolag. Vi tänker långsiktigt och vet att vi är beroende av vår professionalism och höga integritet för att fortsätta konkurrera med framgång. Vi strävar efter enkelhet och transparens i hela verksamheten. Det ska vara lätt att överblicka kostnadsflöden.

Service och flexibilitet

KGA erbjuder ett optimerat, väl inarbetat system för in- och utfrakter samt lagerhållning. Vi erbjuder bland annat erfarna logistikspecialister, telefonförsäljning, ordermottagning och fakturering för kundens räkning. Vi erbjuder lösningar för alla typer av alkoholprodukter och skräddarsyr tjänster efter kundens önskemål.

Smidiga och moderna system för administration och ekonomi

KGA debiterar en fast kostnad per kolli. Många av våra konkurrenter debiterar uttag, lager och intag separat. Vår uppfattning är att det blir onödigt komplicerat.
Med datasystemet EDI görs orderhanteringen och faktureringen snabb, effektiv och säker. Systemet är 100 procent tillgängligt för kunden och ger kunden möjlighet att fakturera systembolaget dagligen.

Vi förser alla utlevererade fat med EAN-kod, något vi är ensamma om i Sverige. Det betyder att kunden har bättre koll på var fat befinner sig och inte går miste om panten.

Gott samarbete med transportörer och lokala distributörer

KGA:s goda samarbete med transportföretag och lokala distributörer är en garanti för hög servicenivå gentemot er och era kunder. Hanteringen av exempelvis tomfat och returer kan ibland vara avgörande för hur ett samarbete upplevs. Tillsammans med våra distributörer har vi utvecklat väl inarbetade rutiner för alla delar av distributionen.